{ "title": "Gerdan Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/gerdan-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 21:03:47", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "Gerdan Çorbası, yapılışı çok eskilere dayanan Osmanlıdan günümüze kadar değişik tariflerle gelen et ile yapılan çorbalardan bir tanesidir. Birçok yörede, birçok tarifle hazırlanan Gerdan Çorbası et ile pişirilen çorbaları sevenler için ideal bir yemektir. Özellikle kuzu gerdandan yapılanı tercih edilse de koyun ve dana gerdanından da yapılabilir. Yaklaşık olarak 1 porsiyon Gerdan Çorbası 330 kaloridir.

Gerdan Çorbası Malzemeleri
Gerdan Çorbası Nasıl Yapılır?

Tercihe göre derin bir kaba veya düdüklü tencereye yaklaşık olarak 1.5 litre su konulur içerisine yıkanmış gerdanlar ve tane karabiber katılarak 20 dakika kadar pişirilir. 20 dakikanın sonunda ocaktan alınan etler kemiklerinden ayrılarak parçalara ayrılır. Tenceredeki su bir süzgeç yardımı ile başka bir tencereye boşaltılır. Ayıklanmış etler tekrar içine ilave edilir. Bir kâsede yoğurt, yumurta, un ve limon suyu bir kepçe et suyu da katılarak çırpılır. Hazırladığımız karışım yavaş yavaş et suyuna katılır kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra tuz eklenir ve ocağın altı kapatılır.

Ayrı bir cezve de tereyağı ve sıvı yağ karıştırılarak ısıtılır. İçerisine kırmızı pul biber eklenerek biberlerin kızdırılması sağlanır. Gerdan Çorbasını servis ederken isteğe göre çorbamızın üzerine gezdirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }