{ "title": "Gendime Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/gendime-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 14:26:45", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Gendime Çorbası, tarifimizi okuyarak sizlerde gendime çorbasını aileniz için yapabilirsiniz. Gendime çorbası, çok eski yıllardan beri yapılmakta olan bir Anadolu çorbasıdır. Lezzet olarak birçok çorbadan çok daha farklı tatları olan gendime çorbasının lezzetinin yanı sıra insan vücuduna sağladığı faydalar bu çorbayı yapmanız için yeterli bir nedendir. Özellikle çocukların ve yaşlıların tüketmesi gereken bu çorbayı sizlerde yaparak sofranıza farklı lezzetler katabilirsiniz. Gendime çorbasının en güzel özelliği de birçok yemeğin yanına yakışmasıdır. Bu nedenle gendime çorbasını istediğiniz yemeğin yanına yakıştırmanız mümkündür. Bu nedenle sizlerde misafirleriniz için bu çorbayı yaklaşık olarak bir saat kadar bir sürede yaparak misafirlerinize mükemmel lezzetler sunabilirsiniz. Gendime çorbası en çok sıcakken tüketildiğinde lezzetini vermektedir. Bunun yanında gendime çorbası yapıldıktan sonra üzerine ekleyeceğiniz nane son derece farklı lezzet almasını sağlayacak ve çorbayı çok daha lezzetli yapacaktır. Bu nedenle naneyi serpmeyi unutmayınız.

Gendime Çorbası Malzemeleri
Gendime Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle fasulye, nohut ve buğday ayrı ayrı en az bir gün önceden bolca yıkanarak su içerisine koyulmalıdır. Daha sonra bu üç malzememizin suyunu iyice süzelim ve ayrı ayrı iyice yumulaşayana kadar ve pişene kadar haşlayalım. Daha sonra bu haşlanan malzemeleri bir çorba tenceresinde karıştırarak üzerini biraz geçecek kadar su eklenir.

Bu aşamada ise küçük bir kap içerisine yoğurt koyulur ve malzemelerde bahsi geçtiği kadar un koyarak yaklaşık 4-5 dakika kadar çırpın ve kıvam almasını sağlayın. Daha sonra kıvam alan bu unlu yoğurdu yavaş yavaş çorba tenceresine ekleyin. Tabi bu sırada bol bol karıştırmanız çorba için çok daha iyi olacaktır. Çorbayı bu sırada karıştırın, eğer kıvamı uygun olmamış ise üzerine bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.

Bu işlemden sonra artık gendime çorbası yapımının sonlarına yaklaşıyoruz. Şimdi ocağı yakın ve bu çorbanın kaynamasını sağlayın. Kaynamaya başlamadan biraz önce çorbayı karıştırmaya başlayın ve çorba kaynayıncaya kadar karıştırın. Çorba kaynamaya başladığında damak tadınıza uygun olacak kadar tuz ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tuzu attıktan 10 dakika kadar daha pişirdikten sonra artık çorbanızı ocaktan alabilirsiniz.

Son aşamada ise bir küçük tava içerisinde tereyağı eritilir ve içerisine pul biber ve nane eklenir. Bu şekilde yapılan basit sos çorba kaselere bölündüğünde kaseler üzerine eklenir. Bu şekilde gendime çorbasını afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }