{ "title": "Fransız Usulü Soğan Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/fransiz-usulu-sogan-corasi.jpg", "date": "19.01.2024 08:14:13", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "
Fransız usulü soğan çorbası, tat bakımından tereddüt edilen bir lezzet olmasından fazla yapılan bir çorba çeşidi değildir. Fransız mutfağına merak salanların kolayca deneyebilecekleri bir tarif olan çorba, sunum olarak da keyifli. Asıl adı' Soupe à l'oignon' olan çorbada isteğe göre defne yaprağı da kullanılabilir.

Soğan çorbası için gerekli malzemeler
Üzeri için
Fransız usulü soğan çorbası nasıl yapılır?

Soğanlar ve sarımsaklar soyulur. Sarımsaklar ufak ufak, soğanlar piyazlık gibi doğranır. Tencereye yağ konur ısıtılır. Doğranan soğanlar ve sarımsaklar eklenip kavrulur. Altın rengine geldiğinde un da eklenip 2 dakika daha kavrulur. Üzerine et suyu yavaş yavaş eklenir. Eğer et suyu kullanılmayacaksa, 1 litre suya 1 adet bulyon eklenir. Bütün baharatlar eklenir. Orta ateşte 10 dakika kaynatılır. Çorba tenceresi fırına atılacak cinsten değilse tencere değiştirilir. Yahut fırına atılacak kaselere konur. 4 dilim ekmek doğranıp eşit şekilde kaselerin üzerleri kapatılır. En üste rendelenmiş peynir de serpilip fırına atılır. Ekmekler kızarıp peynirler eriyene kadar kızartılır.
" } ] }