{ "title": "Etli Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/etli-yogurt-corbasi-699.jpg", "date": "21.01.2024 21:50:10", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Etli Yoğurt Çorbası hem çok lezzetli hem de değişik çorba tarifleri arayan hanımlar için güzel bir çorbadır. Özellikle kış aylarında severek tercih edilebilecek besleyici ve soğuğun olumsuz etkilerine karşı koruyucu bir çorba olarak güvenle tüketilebilir. Özel günlerde Anadolu'da düğünlerde veya mevlit törenlerinde sunulabilen geleneksel bir tariftir ayrıca anneler et yemeyen çocuklara bu yöntemle et tüketmelerine yardımcı olabilirler.

Etli Yoğurt Çorbası malzemeleri
Etli Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle etler bir tencereye alınır ve bir baş soğan ve bir diş sarımsak ile yaklaşık iki litre suda haşlanır. Etler kemiklerinden ayrılıncaya kadar haşlandıktan sonra oluşan et suyu iyice süzülür ve başka bir tencereye alınır içine pirinçler eklenip pişmeye bırakılır bu sırada haşlanan etler iyice didiklenip bir kenarda bekletilir. Çorbanın terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı, un ve tuz bir kâseye alınır ve iyice karıştırılır ve et suyu ile yavaş yavaş sıcaklığı ayarlanır ardından yavaşça karıştırarak tencereye eklenir ve kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırmaya devam edilir. Didiklenen etler de tencereye eklenir ve beş dakika daha pişirilir. Bir sos tavasında tereyağı eritilir ve içine nane, pul biber eklenir ve çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }