{ "title": "Etli Düğün Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/etli-dugun-corbasi-4587.jpg", "date": "23.01.2024 04:35:19", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Etli düğün çorbası, Etli düğün çorbası denince onun bir çorba olduğunu düşünmeyin. Başlı başına ana yemek olacak kadar doyurucu, besleyici ve lezzetli bir tariftir. Ülkemizde bazı yörelerde çok iyi bilinip yapılmasına rağmen bazı yörelerde hiç bilinmemektedir. Sizde bu lezzetli etli düğün çorbası tarifini öğrenerek özel akşam yemeklerinde farklılık oluşturabilirsiniz. Düğün çorbası en güzel kemikli et ile yapılır. Sizin de yemek yapmaya hevesiniz ve zamanınız varsa etleri kemikli et olarak kullanabilirsiniz. Biz biraz daha pratik olsun diye etli düğün çorbasını kuşbaşı doğranmış et ile hazırlandık. Bazı yörelerde damak zevkine göre değişerek etli düğün çorbasının içerisine haşlanmış nohut ve patates gibi tatlar ilave edilir. Sizde dilerseniz ekleyebilirsiniz. Biz size bu tarifte olabildiğince etli düğün çorbası tarifini orijinal halini vermeye çalıştık. Şimdiden kolay gelsin.

Etli düğün çorbası için gerekli malzemeler
Etli düğün çorbası nasıl yapılır?

Et seçerken çok yağlı olmamasına mümkünse kuzu ya da dana gibi çabuk pişen yumuşak et olmasına özen gösterin. Eti düdüklü tencere içerisine koyun ve üzerini kapatacak kadar su koyup yumuşayana kadar pişirin. Piştiğinden emin olduğunuz etleri elinizle güzelce didikleyin ve suyu ile kenara alın. Başka bir tencere içerisine bir kaşık tereyağını koyup eritin. Kabuklarını soyup küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edin. İsterseniz de soğanları rendeleyin. Ara ara karıştırarak pişen soğanların içerisine etleri ve et suyunu ilave edin ve kaynayana kadar pişirin. Etli düğün çorbası pişerken başka bir kabın içerisinde çorbanın terbiyesini hazırlayalım. Kabın içerisine yumurta sarısı, yoğurt, un ve tuzu ekleyin karıştırın. İyice çırptıktan sonra kaynayan etli düğün çorbasının suyundan ilave edin ve yeniden karıştırın. Bu çorba ile terbiyenin birbirine karışmasını sırasında kesilmesini engelleyecektir. Terbiyeyi çorbanın üzerine azar azar ilave ederken diğer elinizde çorbayı kepçe yardımıyla hızlıca karıştırın. Karıştırma işlemine çorba kaynayana kadar devam edin. Küçük bir tavanın içine kalan tereyağını ve pul biber koyduktan sonra kızdırın. Çorbanın üzerine kızaran tereyağını boşaltın. Etli düğün çorbası servise hazırdır. Derin yemek tabağına ya da kâse içine alarak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }