{ "title": "Et Suyuna Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/et-suyunba-corb.jpg", "date": "20.01.2024 15:54:02", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Et suyuna çorba, yüz yıllardır şifa kaynağı ve besleyici olan çorbaların her bölgede hazırlanışı ayrıdır. Benzeri renginde çeşitlilik olduğu benzeri çorbanın tarifi de çeşitlilik göstermektedir. Bu durumun esas nedeni kişilerin içerisinde içinde bulunduğu kültürdür. İnsanların içerisinde yaşadıkları bu kültürde çorba tarifi geçmişten günümüze denli nasıl yapıla geldiyse yarın doğacak çocuklarda ihtimal öyle yapacaklardır. İhtimal diyorum zira kişilerin bazıları yeniliğe açıktır ve denemeyi sever. Bundan ötürü farklı çorba tariflerini deneyerek farklı kültürlerin lezzetlerini tadarlar. Bu lezzet tatma deneyimleri bazen pozitif sonuçla sonuçlanırken bazen de negatif sonuçlanmaktadır. Bilinen kişilerin damak tatları birbirinden ayrıdır.

Et suyu kullanılarak yapılmış çorbanın faydaları nelerdir?
Gerekli Malzemeleri
Tarifin nasıl yapılır?

Düdüklü tencereye kuzu kemikleri ile 1,5 litre suyu alın ve kemikleri güzelce haşlayın, (40-45 dk) Haşlanan kemikleri düdüklü tencereden ayrı bir kenara alın biraz soğuyunca üzerindeki etleri sıyırın. Etler iri ise biraz küçük küçük kesin. Derin bir tencereye tereyağını ve sıvıyağı koyun. Yağ kızınca unu üstüne ekleyin ve kavurun. Kavurduğunuz unun altını kısıp üstüne 1 su bardağı soğuk suyu koyup çabuk hızlı karıştırın mama benzeri kıvam alınca düdüklüdeki et suyunu bu tencereye boşaltın. (Düdüklü tencerede bulunan haşlanmış suyu süzerek katın. Zira içerisinde küçük kemik parçaları çıkabilir) Birkaç defa karıştırın ardından ocağın altını kısın ve sarımsakları da ezip içerisine katın.

Terbiye amaçlı bir kâse yoğurdu kaşıkla çırparak özeyin ve içerisine bir tane yumurtayı kırıp güzelce çırpın limon suyunu da içerisine katın bir daha çırpın
Ocakta bulunan tencereden bir iki kaşık suyundan alın ve terbiyeye katarak ılındırın. Terbiyeyi bir elinizle azar azar çorbaya katın diğer elinizle çorbayı çabuk hızlı karıştırın ve kaynamaya başlayana denli da karıştırmaya devam edin. Kaynayınca içerisine bulguru, kemiklerden sıyırdığınız etleri, tuzu ve biberi de ekleyin. Bulguru pişinceye denli kısık ateşte kaynamaya devam etsin. Bulgurda pişince servise hazırdır.
" } ] }