{ "title": "Et Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/et-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 15:13:55", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Et çorbası, çok sevilerek tüketilen sıcak çorba türlerinden biridir oldukça lezzetli bir çorba çeşididir hemen her yemeğin yanına yakışan her yemekle tüketilebilecek olan bir çorba türüdür. Yapımı çok zor olmayan kısa zamanda yapabileceğiniz riski olmayan çorba tariflerinden biridir.

Et çorbası malzemeleri
Et çorbası nasıl yapılır?

Çorba yapımı için kemikli eti tencereye alırız ve ocağa alıp altı açılır kendi yağı ile suyunu çekip kavrulana kadar ocakta pişirilir suyunu çekip kavrulmaya başlayınca yarım çay bardağı sıvı yağ etin üzerine ilave edilir ve bir müddet daha kavrulduktan sonra iki litreye yakın su ilave edilir ve etler kemikten ayrılacak kadar pişinceye kadar haşlanır etler biraz soğuduktan sonra küçük küçük parçalara ayrılır. Parçalanan etler bir tabağa alınır ve eti kaynattığınız suyu başka bir tencereye süzerek yeniden ocağa alın ve ocağın altını açıp suyu kaynamaya bırakın derin bir kâseye üç dört yemek kaşığı kadar un yarım limon suyu ve bir yumurtanın sarısı konularak iyice çırpılır kaynayan et suyuna karıştırarak ilave edin bir iki dakika kaynadıktan sonra tuzunu atın ve parçaladığınız etleri ilave edin birkaç dakika daha kaynatıp altını kapatın. İki diş sarımsağı tereyağını ve pul biberi küçük bir tavaya alın sarımsaklar ezilerek konulmalı iyice kavurun ve çorbayı servis tabaklarına alıp üzerine bu karışımdan dökün ve afiyetle yiyin.
" } ] }