{ "title": "Erzincan Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/erzincan-corbasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 00:10:35", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Erzincan Çorbası, Adından da anlaşılabileceği gibi Erzincan çorbası, Erzincan'a has olan ve oldukça lezzetli çorbalar arasında yer almaktadır. Erzincan çorbası batıya nazaran doğu bölgelerde çok daha yaygınlaşmış çorbalar arasında yer almaktadır. Kıvamı, görünüşü, lezzeti olsun mükemmel olan bu çorba herkesin damak tadına uygun ve oldukça hafif bir çorbadır. Hafif bir çorba olması sayesinde yaşlı insanlar ya da çocuklar olmak üzere herhangi bir sorun olmadan yiyebilecekleri bir çorbadır. Erzincan çorbasının bu nedenle sindirimi son derece kolay ve kişiyi zorlamayan bir özelliği vardır. Besin değerinin ise oldukça yüksek olması nedeni ile Erzincan çorbası sizler gün boyu tok tutabilir. Bu çorba ilk olarak Erzincan'da doğmuş ve bu bölgede yapılmıştır. Zamanla hızlı bir yayılma göstererek özellikle doğu bölgelerinde olmak üzere ülkemizin birçok yerinde tüketilen çorbalar haline gelmiştir. Bu çorba Erzincan ilinde hemen hemen her lokantada bulunan bir çorbadır. Bu nedenle Erzincan'a yolunuz düştüğünde bu ile ait olan bu mükemmel lezzeti en iyi orada tadabilirsiniz. Bunun yanında sizlerde evlerinize bu nefis lezzeti yaparak gerek ailenize gerekse misafirlerinize akşam yemeği yanında ikram ederek onlara farklı lezzetler tattırabilirsiniz. Tabi ki bu çorbayı en iyi Erzincanlılar yapabilir. Fakat bizlerde aynı çorbayı lezzetli bir şekilde yapabiliriz. Öncelikle bu çorbanın malzemelerinden bahsederek yavaş yavaş nasıl yapıldığına da geçebiliriz.

Erzincan Çorbası Malzemeleri
Erzincan Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle kıymayı geniş bir kap içerisine alarak üzerine bir miktar tuz ve karabiber ekleyerek iyice yoğuralım. Tuzun ve karabiberin kıymanın her yerine eşit olarak gittiğinden emin olana kadar iyice yoğuralım. Aksi durumda Erzincan çorbası bu durumdan lezzet olarak etkilenecektir. Daha sonra yoğurmuş olduğumuz bu kıymadan küçük küçük köfteler yaparak ayrı bir tepsi üzerine dizelim ve üzerine bir miktar un serpiştirelim. Daha sonra serpiştirdiğimiz unun tüm köftelerle temas etmesi için tepsiyi sallayabilirsiniz. Bu şekilde tüm köfteleri unlayın.

Bir diğer işlemde ise kuru soğanları yemeklik olacak şekilde iyice doğrayalım. Eğer zamanınız yok ise bu soğanları rendeleyerek küçültebilirsiniz. Daha sonra bir tencere içerisinde sıvı yağ ve tereyağı birlikte eritilerek üzerine soğan eklenir. Bu şekilde bir süre soğanı iyice kavurunuz. Soğanın kavrulduğuna emin olunduktan sonra üzerine daha önceden unla hazırlamış olduğumu köfteleri ekleyelim. Köftelerden sonra ise üzerine sıcak suyu ekleyerek iyice etlerin pişmesi beklenir.

Etler suda pişerken bizlerde ayrı bir kâsede sarımsağı iyice ezelim. Aksı durumda ağzınıza tüm sarımsak gelebilir. Bu sarımsağı ise yoğurdumuz ile karıştıralım ve üzerine kaynayan et suyundan birkaç kaşık ekleyelim. Ardından ocakta kaynayan yemek içerisine yoğurdu ekleyelim ve bol bol karıştıralım. Bu sırada bir miktar daha tuz atalım ve kıvamını aldıralım. Son olarak ayrı bir kapta tereyağı eritilerek nane ile karıştırılır. İçine bir miktarda pul biber atıldıktan sonra bu karışımı servis yaparken çorbaların üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }