{ "title": "Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/eristeli-yemek-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 01:18:51", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası, Erişte, ülkemizin bazı bölgelerinde kadınlar tarafından, el yapımı ile yapılan çok sağlıklı bir gıda ürünüdür. Eriştenin içerisinde, yumurta, un, yoğurt ve su bulunur. Erişte yapımı oldukça zahmetli bir uğraştır. Hamur ilk önce yoğurulur. Ardından açılan hamur, ince şeritler halinde kesilir ve gölge bir yerde kurutulur. Eriştenin olması birkaç hafta sürebilir. Erişte kuruduktan sonra, yemeğe hazır hale gelecektir. Erişte yemekleri oldukça çeşitlidir. Erişte çorbası, erişteli pilav, erişteli mercimekli pilav, erişte makarnası, erişte salatası diye bol kullanım alanları vardır. Erişte çorbası, kışın tüketilen çorbaların başında olan çorbalardandır. Erişte çorbasına yeşil mercimek katılarak hem lezzetini hem de faydasını artırmak mümkündür. Mercimekli erişte çorbası yapımını sırasıyla anlatalım.

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeleri
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle, ıspanak temiz bir şekilde yıkanır ve sapları ince ince doğranır. Doğranmış ıspanak başlarını bir kaba alırız. Temiz bir tencere içerisine yağımızı koyarız ve harlı ocağın üstüne alırız. Doğranmış soğanları ekleyerek kavurur, içerisine domates ve biber salçamızı ilave ederek kavurma işlemimize devam ederiz. Üzerine erişteleri ekler ve su ilave ederiz, kaynamaya başladığı zaman eriştelerin pişme süresinde ıspanak sapları ilave ederiz. 10 dakika kadar kaynamasına izin veririz ve üzerine ince doğradığımız sarımsak ve nane kurusunu ekleriz. Ocağın altını kapatarak çorbamızı yarım saat dinlenmeye bırakırız, kışın çok sevilerek tüketilen çorbamız yemek için hazır durumdadır.

Afiyet olsun.
" } ] }