{ "title": "Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/eristeli-yemek-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 01:18:51", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası, Erişte, ülkemizin bazı bölgelerinde kadınlar tarafından, el yapımı ile yapılan çok sağlıklı bir gıda ürünüdür. Eriştenin içerisinde, yumurta, un, yoğurt ve su bulunur. Erişte yapımı oldukça zahmetli bir uğraştır. Hamur ilk önce yoğurulur. Ardından açılan hamur, ince şeritler halinde kesilir ve gölge bir yerde kurutulur. Eriştenin olması birkaç hafta sürebilir. Erişte kuruduktan sonra, yemeğe hazır hale gelecektir. Erişte yemekleri oldukça çeşitlidir. Erişte çorbası, erişteli pilav, erişteli mercimekli pilav, erişte makarnası, erişte salatası diye bol kullanım alanları vardır. Erişte çorbası, kışın tüketilen çorbaların başında olan çorbalardandır. Erişte çorbasına yeşil mercimek katılarak hem lezzetini hem de faydasını artırmak mümkündür. Mercimekli erişte çorbası yapımını sırasıyla anlatalım.