{ "title": "En Güzel Çorba Tarifleri", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/en-guzel-corba-tarifler.jpg", "date": "21.01.2024 22:38:23", "author": "Asiye Gül", "article": [ { "article": "En Güzel Çorba Tarifleri, Çorba sofralarımızın vazgeçilmez lezzetleri arasındadır, bol malzeme ve bol çeşitleri ile her mevsimde yapılan ve çok pratik bir kurtarıcı yemekler arasındadır. En çok tercih edilen çorbalardan tarifler verelim.

Kemik Sulu Mercimek Çorbası Malzemeleri
Kemik Sulu Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?

Önce mercimekler yıkanır ve bir kaba alınır. Kısık ateşe konulan düdüklü tencereye, mercimek eklenir, soyulmuş soğan ve patates iki parçaya bölünerek eklenir. Biber ve havuç da büyük parçalara ayrılarak tencereye eklenir. Baharat, salça ve sıvı yağda eklenerek ocağa alınan tencere içerisine kemik suyu eklenerek kapağı kapatılır. Yaklaşık 20 dakika kaynayan tencere kapatılır. Pişmesinden emin olunan çorba, parçalayıcı robot yardımıyla çekilerek pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Kaselere alınan mercimek çorbası, üzerine tereyağı yakılarak servis edilir.

Yayla Çorbası Malzemeleri
Yayla Çorbası Yapılışı; Bol su ile yıkadığımız pirinçleri tencereye alınır, üzerine su eklenerek haşlamaya bırakılır. Pirinçler haşlanırken, yoğurt, un, yumurtanın sarısı, tuz ve limon sosu bir kapta çırpılarak terbiyesi hazırlanır. Hazırlanan terbiye, yavaş yavaş haşlanan pirinçlerin üzerine dökülür ve 10 dakika daha pişmesi beklenir. Başka bir kapta, sıvı yağ ısıtılır ve nane eklenir daha sonra nane karışımlı yağ çorbanın üzerine dökülür ve tencere ocaktan alınır. Mis gibi yayla çorbası hazır afiyet olsun.

Tavuklu Şehriye Çorbası Malzemeleri
  • Tavuk göğsü
  • 1 bardak şehriye
  • Sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Kuru nane
  • Tuz, karabiber
  • Su
  • Reyhan
Tavuklu Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsü derin bir kapta haşlanır, soğutulur, didiklenir. Haşlama suyu ayrılır bekletilir. Başka bir tencereye sıvı yağ, soğan eklenerek kızartılır, salça ve kuru nane eklenerek kızartma devam eder üzerine tavuk haşlamada ayrılan su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Kaynamaya başlatınca şehriyeler atılır. 5 dakika daha kaynar sonra tavuk parçaları da eklenir. Bir süre kaynayan çorbaya reyhan ve diğer baharatlar eklenir. Ocağın altı kapatılır, çorbamız servise hazırdır.
" } ] }