{ "title": "Ekşili Yuvalama Çorbası Tarifi", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/eksili-yuvalama-corbasi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 06:17:02", "author": "SEBAHAT COŞGUN", "article": [ { "article": "

Ekşili Yuvalama Çorbası Tarifi, güney doğu da bütün ülkeye yayılmış çok lezzetli, aynı zamanda ana yemek olarak hazırlanan bir çorba çeşididir. Hazırlaması biraz zahmetli olmasına rağmen, muhteşem lezzeti zahmetinin de çok çok üstündedir. Defalarca denenmiş ve büyük küçük her kesin beğenisini kazanmış bu yemeği mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Ekşili Yuvalama Çorbası Malzemeleri
Ekşili Yuvalama Çorbası Nasıl Yapılır?

Yarım çay bardağı suyun içine 1 çay kaşığı kadar sumak atıp karıştırıyoruz. Üzerine ise nar ekşisi dolduruyoruz. Karıştırarak sumağın ekşisinin geçmesini sağlıyoruz.

Çiğ köfte tepsinin içine çiğ köftelik bulguru alıyoruz ve üzerine kuru soğanı rendeliyoruz. Sarımsakları sahan ezip ilave ediyoruz. Biber salçasını da atıp elimiz ile yoğurmaya başlıyoruz. Tuz, kara biber ve pul biber ilave ettikten sonra kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Kıymayı ilave edip avuç içimiz ile bastırarak kıyma ile bulgurun özdeşleşmesi için bir miktar da bu şekilde yoğuruyoruz. Hamuru daha çabuk kıvama getirmek isterseniz ellerinizi arada bir ıslatarak yoğurabilirsiniz. Daha sonra bu hamurdan misketten daha ufak parçalar koparıp yuvarlıyoruz.

Bir adet kuru soğanı küp-küp yemeklik doğruyoruz. Büyük boy bir tencereye tereyağını atıp bir miktar kızdırıyoruz. Üzerine doğradığımız kuru soğanı atıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra üzerine kuş başı etleri atıp rengi dönünceye kadar yaklaşık 5 dakika orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine 1 litre civarında kaynar su ilave edip etlerin pişmesi için kaynamaya bırakıyoruz.

Etler piştikten sonra üzerine hazırladığımız yuvalama köfteleri ilave edip, yeteri kadar tuz attıktan sonra 5.6 dakika daha pişiriyoruz. Üzerine haşlanmış nohutları da ilave edip, bir iki dakika daha pişiriyoruz. Çorbanın kıvamını ayarlamak için bir miktar daha sıcak su ilave edip, üzerine kuru nane serpiştiriyoruz. Önceden hazırladığımız sumaklı nar ekşili karışımı süzekten geçirerek ilave edip karıştırıyoruz. Hazır olan ekşili yuvalama çorbasını servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }