{ "title": "Ekşili Tavuk Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/eksili-tavuk-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 03:16:13", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Ekşili Tavuk Çorbası, Ekşili çorbaları oldum olası sevmişimdir. Kırmızı et yerine beyaz et tercih eden biri olarak en sevdiğim çorba çeşitlerinden biri de ekşili tavuk çorbasıdır. Annemden öğrendiğim bu tarifi annem pirinç ile yapardı ama asıl olanı tel şehriye ile yapılanıdır. Özellikle kış aylarında sıcak sıcak tüketilen ve çok lezzetli olan ekşili tavuk çorbasını kış aylarının haricinde ne zaman kendimi hasta olacakmış gibi hissetsem hemen yaparım ve gerçekten de işe yarar. Bunun sebebi içinde doğal beyaz et bulunması ve bol limon ile tüketilmesi olsa gerek. Neyse, lafı daha fazla uzatmayayım ve ağzınızı daha fazla sulandırmadan ekşili tavuk çorbasının tarifine geçeyim.

Ekşili Tavuk Çorbası İçin Kullanılacak Malzemeleri
Ekşili Tavuk çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk eti küçük küpler halinde doğranır. Bir tence içerisine 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve kızdırıldıktan sonra doğranan tavuklar bu tencereye eklenip, suyunu çekene dek pişirilir. Daha sonra, 6 su bardağı sıcak su ve 1 su bardağı tel şehriye de tencerenin içine eklenip, şehriyeler yumuşayana dek pişirilir. Ayrı bir kâse içerisine 1 adet yumurtanın sarısı, yarım adet limonun suyu, 1 tepeleme yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı su eklenip, tüm malzemeler iyice çırpılır. Çırpılan malzemelerin içine çorbanın suyundan 1 kepçe eklenerek, kesmemesi için hızlı bir şekilde karıştırılır. Daha sonra, hazırlanan karışım azar azar çorbaya eklenir ve bu sırada tenceredeki çorba karıştırılmaya devam edilir. Son olarak, iki dakika kadar daha kaynatılan çorbanın içerisine göz kararı tuz ve yıkanıp ayıklanarak ince ince kıyılan yarım demet maydanoz da eklenip, ocağın altı kapatılır. Çorbalar kâselere bölüştürülür ve yanında limon dilimi ile sıcak olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }