{ "title": "Düğün Çorbası Etli", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/dugun-corbasi-etli-3356.jpg", "date": "21.01.2024 13:29:49", "author": "Burak ÖZBİNİCİ", "article": [ { "article": "Düğün Çorbası Etli, Et, un ve yoğurt katılarak özellikle düğün ve mevlitlerde yapılan ve üzerine kızgın bir yağ dökülen bir çorba türü olarak bilinmektedir. Anadolu yemek kültürlerinin baş tariflerindendir. Hemen hemen birçok köy düğününde bu çorba ile karşılaşmanız mümkündür. Bu çorba hem etli dilersek tavuk eti ile de yapmamız mümkündür.

Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Düğün Çorbası Etli Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuşbaşı eti düdüklü tencere içerisine koyalım. Üzerine su ile tuz ilave edelim. Daha sonra tenceremizin kapağını kapatıp, kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladığı zaman kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim ve tencereyi ocaktan alalım. Düdüklü tenceremizin havasını çıkardıktan sonra, kapağı açalım ve haşlanan etleri ince didikleyelim. Süzülmüş etlerimizin suyunu dilersek başka bir yemekte dilersek çorbamız için kullanabiliriz. Ardından çorbamızı yapacağımız derin bir tencere içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile ince bir şekilde doğramış olduğumuz kuru soğanlarımızı koyalım ve 1 dakika kadar soteleyelim. Daha sonra soğanlarımızın üzerine etlerimizi ilave edelim ve soğanlarla birlikte 1 dakika kadar kavuralım. Bu esnada etlerimizin üzerine 4-5 su bardağı sıcak su ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynama devam ederken, çorbamızın terbiyesini hazırlamak için yoğurt, un ve yumurtayı bir kâse içerisinde çırpalım. Hazırlamış olduğumuz terbiyemizin üzerine kaynamakta olan etlerimizin suyundan 1 kepçe ilave edip, karıştıralım. Ilık bir hal alan terbiye az bir şekilde çorbamızın üzerine ekleyelim ve kesilmemesi için hızlı bir şekilde karıştıralım ve kaynatalım. Son olarak da çorbamızın tuzunu atalım ve bir süre kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Sosu için ise küçük bir tava içerisine tereyağı ve pul biberi ilave edip, kızdıralım. Hazırlamış olduğumuz etli düğün çorbamızı kaselerimize koyalım ve üzerlerine kızdırılmış pul biberli yağımızı gezdirip servis edelim.

Afiyet Olsun.
" } ] }