{ "title": "Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/duduklu-tencerede-mercimek-corbasş.jpg", "date": "19.01.2024 17:22:06", "author": "Sakine Çankaya", "article": [ { "article": "
Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası, Farklı tarifleriyle özellikle ziyafet yemeklerini süsleyen masaların vazgeçilmez nefis çorbalarındandır. Mercimek çorbası kolay yapımı lezzeti ve sunumuyla birçok yörede farklı tariflerle ve zengin içeriği ile yapılmaktadır. Gerek normal tencerede gerek düdüklü tencerede gerekse süzerek yapılabilir. 1 porsiyon çorba da ortalama olarak 385 kaloridir.

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?
  • Sıvıyağ düdüklü tencereye konulur. Soğan çok ince doğranarak tencereye eklenir. Pembeleşen soğanlara salça ilave edilerek kavrulur. İyice yıkanmış mercimekler süzdürülerek üzerini biraz geçecek şekilde su eklenir. Tuz ve nane ilave edilerek bir iki kez çevrilir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak 15 dakika kadar pişirilir. Blenderdan geçirilen Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası afiyet ile yenir.
  • " } ] }