{ "title": "Dövme Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/dovme-corbasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 02:36:57", "author": "RESMİYE KAYSI", "article": [ { "article": "Dövme Çorbası özellikle Ramazan aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Sıcak servis edilen bu çorbayı soğuk kış aylarında da bolca tüketebilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendiren dövme çorbasının besleyici değeri yüksektir.

Dövme Çorbası Malzemeleri (4 Kişilik)
Terbiyesi için
Dövme Çorbası Nasıl Yapılır?

Bir gün önceden aşurelik buğday ve nohudu sıcak suda ıslatıp bir gece bekletin. Daha yumuşak olması ve daha çabuk pişmesi için en az 3-4 saat bekletmeniz gereklidir. Beklettikten sonra bolca yıkayıp suyunu süzün. Orta boy bir tencerenin içine aşurelik buğday ve nohudu koyun. Üstüne 7 bardak et suyu ya da suyu ekleyip pişirmeye bırakın. İçine bir tutam tuz ekleyin. Buğday ve nohut yumuşayıncaya kadar kaynatın.

Terbiyesini hazırlamak için unu, yoğurdu ve bir yumurtanın sarısını bir kâse içinde koyup karıştırın. Kıvamını alması için içine bir miktar su ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı buğdaylı tencerenin içine hızlıca dökün. Bir yandan karıştırıp et suyuna terbiyeyi iyice yedirin. 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocakğın altını kapatabilirsiniz. Üzeri için bir tavanın içine tereyağını alıp eritin. Kuru nane ve kırmızı biberi ekleyip karıştırıp kıvam almasını sağlayın. Çorbayı servis kasesine alın. Üzerine kavurduğunuz naneli karışımı döküp sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.

Ramazan'da ve soğuk kış günlerinde sıkça tüketilen bu çorbayı çocuklarınıza kolaylıkla yedirebilirsiniz. Anadolu'nun birçok yerinde yenilen buğday ve nohuttan yapılan bu lezzetli çorbayı çok seveceksiniz.
" } ] }