{ "title": "Dil Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/dil-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 02:20:10", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Dil Çorbası, Çorba çeşitleri ülkemizde en çok tüketilen yiyeceklerden biridir. Öyle ki akşam yemeklerinin yanında olmazsa olmazlardan olan çorbalar çok farklı türlerde ve birçok malzeme kullanılarak arklı şekillerde yapılmaktadır. Lezzetlerinin yanı sıra görüntüleri ile bile sofraya birçok şey katan çorbalardan bir tanesi de tabi ki dil çorbasıdır. Dil çorbası insan vücuduna birçok protein kazandırarak faydalarını göstermektedir. Özellikle besin değerinin yüksek olması nedeni ile dil çorbası birçok kişi tarafından tüketilen çorbalardan biridir. Dil çorbası yapılışı sırasında genellikle dana dili kullanılmaktadır. Ülkemizde bu çorba sürekli olarak dana dillinden yapılır. Lezzeti son derece yüksek olan bu çorbayı özellikle çocukların çokça tüketmesi gerekmektedir. Akşam yemekleri için mükemmel bir çorba olan dil çorbası bu özellikleri nedeni ile özellikle ülkemizde her bölgede sevilerek tüketilen yiyecekler arasında yerini almıştır. Çok eski zamanlardan beri yapılmakta olan dil çorbasını sizler de en kolay şekilde yaparak tüketebilirsiniz. Özellikle misafirleriniz için muhteşem bir çorba olacaktır. Bunun için kolları sıvayarak gerekli olan malzemeleri hazırlamaya başlayınız. Dil çorbası içerisine kişi eğer isterse damak zevkine bağlı olarak sarımsak ya da limon gibi ek malzemeler koyarak lezzetin daha da artmasını sağlayabilir. Yapılışı bu kadar kolay olan bir çorbayı sizlerde yaparak ister misafirlerinize ister ailenize mükemmel tatlar sunabilirsiniz. Bu nefis lezzetin yapılışına geçmeden önce malzemelerinden bahsedelim.

Dil Çorbası Malzemeleri
İşte bu malzemeler dil çorbası içerisinde kullanılması gereken önemli malzemelerdir. Bunların yanı sıra kullanılması gereken bir diğer malzemelerle ise çorbanın üzerini süsleyebilirsiniz. Bu malzemeler ise;
Dil Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kap içerisine dana dilini doğrayarak ekleyelim. Daha sonra ayrı bir kap içerisine soğanı ince ince yemeklik bir şekilde doğrayalım. Üzerine malzemelerde bahsettiğimiz kadar sarımsağı da ince ince doğrayarak ya da havan yardımı ile döverek ekleyelim ve bir tatlı kaşığı karabiber atarak iyice haşlayalım. Su ekleyerek haşlama işlemini gerçekleştirirken arada karıştırmayı unutmayalım. Bu işlemden sonra ayrı bir tencere içerisinde tereyağını eritelim. Tere yağı iyice eridikten sonra dili ilave edelim ve bol bol karıştıralım. Dili bu şekilde bir süre kavurun.

Dili tam olarak kavurduktan sonra artık bu dili önceden haşlamış olduğumuz soğan ve sarımsaklı su içerisine tekrar koyalım ve içerisine bir miktar tuz atarak bol bol karıştıralım. Bu işlemi yaparken tuzu aşırıya kaçmadan ve eksikte atmamaya özen gösterin. Aksi halde lezzet beklediğiniz gibi olmayabilir. Tuzu da attıktan sonra kaynatma işlemine devam edebilirsiniz.

Malzemelerimiz kaynarken bizlerde ayrı bir kap içerisine yoğurdu aktaralım ve üzerine yumurta sarısı ile unumuzu ilave ederek bol bol çırpalım. İyice çırparak karışmasını sağladıktan sonra ocakta kaynayan çorba içerisine çorbayı karıştırarak yavaş bir şekilde ekleyelim. Ekleme işlemini yaptıktan sonra bir süre daha kaynatın ve artık çorbayı ocaktan alın. Bu işlemi tamamladıktan sonra artık çorbanın sonlarına yaklaştık. Dil çorbası yapılırken son işlem olarak da bir küçük tava içerisinde üzeri için tereyağını eriterek üzerine kırmızı pul biberini ekleyin ve karıştırın. Bir süre biberi yağ ile kavurun ve ocaktan alın. Servis aşamasında çorbayı tabaklara ya da kaselere koyduktan sonra sarımsaklı limonlar birlikte çorba üzerine ilave edebilirsiniz.
" } ] }