{ "title": "Dana Paça Çorbası Tarifi", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/dana-paca-corbasi-tarifi-1131.jpg", "date": "19.01.2024 19:20:24", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Dana Paça Çorbası Tarifi, Türk mutfağının yöresel çorbaları arasında yer alan şifalı dana paça çorbası asırlardan bu yana şifası ve insan sağlığı üzerindeki faydalarından dolayı mutfaklarımızda sıklıkla hazırlanan özellikle faydalarının ve lezzetinin bilincinde olanların sofralarında yer bulmaktadır. Ancak dana paça çorbası yapımının oldukça zahmetli olasından dolayı veya pişme esnasında kokusu yüzünden uzak duranların sayısı da bir hayli çoktur. Özellikle çocukların kemik sağlığını güçlendirmesi bakımından oldukça yararlı olan paça çorbası yaşlılarda da kemik yıkımına ve kemik erimesine karşı iyi bir koruyucu kalkan görevi görür. Paça çorbası kültürüne sahip olan yurdumuzda soğuk kış aylarında vücudun direncini artırarak hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır. İnsan vücudu için gerekli olan eritrosit ve trombosit hücrelerinin üretimine yardımcı olan paça çorbası bağışıklık sistemin kuvvetlenmesini sağlamaktadır.

Dana Paça Çorbası Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
Üzeri için
Dana Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Dana paça çorbası hazırlığımıza ilk olarak dana paça alırken aldığımız paçanın taze olmasına ve iyi temizlenmiş olmasına dikkat ederek parçalanmış dana ayaklarını tercih ederek başlayalım. Ardından ayakları ocağın üzerine alarak gözden kaçmış olan tüylerini tütsüledikten sonra bol su altında iyice ovuşturarak yıkayalım. Ardından temizliğinden emin olduğumuz dana ayaklarını basınçlı tencere alarak üzerine paçaların üzerini 2 parmak aşacak şeklide su ve tuz ekleyerek basınçlı tencereyi ocağa alalım ve yaklaşık 55-60 dakika kadar pişmeye bırakalım.

Ardından paça çorbamızın terbiyesi için uygun bir kâseye 4 yemek kaşığı un ve bir miktar su ekleyerek unu bulamaç kıvamına gelene kadar iyice karıştıralım. Bulamaç haline gelen karışımın üzerine paça suyundan ekleyip çorbanın üzerine ilave ederken bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyerek pişirmeye devam edelim.

Daha sonra paça çorbamızın sosu için bir baş sarımsağı iyice dövdükten sonra sirke ile paça çorbasına ilave ederek 10 15 dakika kadar daha kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Paça çorbamızın en son işlemi olarak uygun bir tavaya tereyağı ilave edip erimeye bırakalım. Eriyen yağın üzerine yarım çorba kaşığı kadar kırmızı pul biber ekleyip yağı kızdırarak çorbanın üzerine dökerek paça çorbamızı ocaktan alalım. Servis esnasında çorba tabaklara alındıktan sonra üzerine limon suyu ve karabiber serpiştirerek sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }