{ "title": "Çorba Nasıl Yapılır", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/corba-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 08:06:33", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Çorba Nasıl Yapılır, Çorba, sulu bir yemektir ve iyi beslenme anlamına gelmektedir. Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanmaktadır ve kesin olarak nasıl ve ne zaman ortaya çıktığı bilinmemektedir. Genellikle eski dönemlerde rahiplerin suyun içine arpa ekmeği doğrayarak üzerine tuz serpmeleri sonucu elde edilen ve bu şekilde tüketilen bir yemektir.

Çorba her yörede, her şehirde ve her ülkede farklı şekillerde ve tariflerde pişirilir. Çorba genellikle sade su ile yapılır ancak tavuk suyu, et suyu ve balık suyu gibi sularla da yapılmaktadır. Genellikle kolay bir tarif olan çorba yapımı pirinç, bulgur, mercimek, şehriye ve sebzelerle hazırlanmaktadır.

Çorba biraz bakliyat, yağ ve su ile yapılan ve yapımının kolaylığıyla birlikte oldukça düşük bir maliyete sahip olması açısından en çok tercih edilen yemeklerin başında gelmektedir. Yaz kış demeden dört mevsim tüketilebilen çorba genellikle her sofranın vazgeçilmezidir.

Çorba her bölgede farklı şekillerde ve farklı tariflerde yapılmaktadır ancak çorba denilince akla gelen ilk tarif ezogelin çorbasıdır ve bu tarif diğer çorbalar ile benzer birçok özelliği içinde barındırır. Kısaca ezogelin çorbası yapımı şu şekildedir;

Çorba Malzemeleri
Çorba Nasıl Yapılır?

Mercimek, bulgur, pirinç ve tel şehriye bir tencere içerisinde iyice haşlanır. Başka bir kapta küp şeklinde küçük küçük doğranmış soğanlar yağda kavrulur ve üzerine un eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulmaya devam edilir. Üzerine baharatlar, salça ve et suyu eklenerek biraz daha ocakta beklettikten sonra haşlanan bakliyatların üzerine eklenir. En son kıvam ayarlanır ve tuz eklenerek çorba biraz daha kaynatılır.
" } ] }