{ "title": "Bulgurlu Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/bulgurlu-yogurt-corbasi-6802.jpg", "date": "20.01.2024 18:18:06", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Bulgurlu yoğurt çorbası, çok faydalı bir çorbadır. Buldur, pirinçten daha besleyici bir besindir. Yüksek bir karbonhidrata sahiptir. İçerisinde çinko, krom, magnezyum, selenyum, B12 vitaminleri bulunmaktadır. İçerisinde folik asit vardır. Bebek ve hamile kişilerin folik asit ihtiyaçları bulgur ile karşılanabilir. Lif bakımından da oldukça zengin bir besindir. Enerji verir. Sindirim sistemine faydalıdır. Şeker hastalığına, kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi gelir. Kilo vermeye yardımcı olur. Kemik sağlığını korur. Yoğurt ise organik tüketilmelidir. Yoğurt sağlığa çok yararlı bir besindir. Çocuklar çok tüketmelidir. Yoğurt, kolon kanserine karşı koruyucudur. Sindirim sorunlarına ve sindirim hastalıklarına iyi gelmektedir. Vücuttaki enfeksiyonlara karşı vücudun direncini arttırır. Vücuttaki yağı yakar. Vitamin ve mineral bakımından çok zengindir. Kemik sağlığı için yoğurt çok önemlidir. Bulgurlu yoğurt çorbası vitamin ve mineraller bakımından çok zengin bir çorbadır. İçerisindeki besinler oldukça yararlıdır. İki farklı besin de bir araya geldiğinde oldukça lezzetli bir çorba ortaya çıkar. Akşam yemeklerinin, özel misafirlerin vazgeçilmez çorbaları arasındadır. Hem lezzet olarak hem görüntü olarak hem de yararlı olarak.

Bulgurlu yoğurt çorbası malzemeleri
Bulgurlu yoğurt çorbası nasıl yapılır?

İlk olarak bir tencereye yoğurt koyulur ve üzerine un ve yumurta eklenerek iyice çırpılır. Çırparken bir çırpıcı kullanmak oldukça yararlıdır. Bir kapta su kaynatılır. Kaynayan su yavaş yavaş eklenirken bu aşamada yoğurtta tencereye eklenir ve karıştırılır. Ayran kıvamı elde edilene kadar su eklenerek karışım karıştırılır. Kıvam elde edilince tencere ocağa alınır. Karışım sürekli karıştırılır ve kaynayınca içerisine bulgur eklenir. Bulgur eklendikten sonra çorba ara sıra karıştırılır. İçerisine tuz ilave edilir ve ocaktan indirilir. Bir tavaya tereyağı koyulur ve nane yakılır. İsteğe göre pul biberde eklenebilir. Çorba sıcak servis edilmelidir. Servis kasesine konulunca üzerine yağ ve nane gezdirilir ve servis edilir.
" } ] }