{ "title": "Bulgur Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/bulgur-corbasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 11:26:53", "author": "esin veske", "article": [ { "article": "
Bulgur çorbası, Mengen'e ait yöresel bir çorba çeşididir. Ancak ülkemizin dört bir bölgesinde sevilerek yapılmaktadır. Tıpkı şehriye ya da hazır çorbalar kadar kolay bir hazırlanışı vardır. Zor anlarınızda adeta bir kurtarıcı olarak bulgur çorbasını ikram edebilirsiniz. Bulgur çorbası tarhana çorbası gibi besleyici değeri oldukça fazla bir çorbadır.

Çorba tarifine geçmeden önce bulgurun faydalarını şu şekilde anlatabiliriz;
Bulgur Çorbası Malzemeleri
Üzeri için
Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır?

Bulgur çorbamıza sıvı yağını uygun bir tavaya koyarak başlıyoruz. Sıvı yağın içine unu ekleyerek unumuzu kokusu çıkana kadar tavada kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulan unun üzerine salça ve bir miktar su ekleyerek karıştırıyoruz. Farklı bir tencerenin içine kuru soğanı, sarımsağı ve bulguru ekleyerek bir miktar sıvı yağ ile pişiriyoruz. Kavrulan karışımı unlu karışıma ekleyerek, üzerine sıcak su koyuyoruz. Ardından kemik suyumuzu ve tuzumuzu ekleyerek bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.

Ufak bir tavanın içinde yağ, pul biber ve nane ile sos yapıyoruz ve pişen çorbamıza ekliyoruz. Artık bulgur çorbamız sofrada yerini almaya hazır.
" } ] }