{ "title": "Buğday Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/bugday-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 09:12:53", "author": "betül kızılkaya", "article": [ { "article": "
Buğday çorbası, Ülkemiz tarım sektöründe dünyada ilk sıralarda yer aldığını biliyoruz. Yine üretiminde en başlarda olduğumuz, tahılların başında \"buğday\" gelmektedir. Buğday daha çok un yapımında kullanılmakla birlikte, tam buğday ekmeği, makarna şeklinde de tüketilmekdedir. Ayrıca aşure gibi tatlılarda da kullanılmaktadır.

Bu yazımızda sizlere buğdaydan çıkan lezzetli ve bir o kadarda faydası saymakla bitmeyecek, herkesin rahatlıkla yapabileceği bir çorba anlatacağız. Bu çorba yetişkinlere çok faydalı olduğu gibi bebeklerin gelişim süreçlerinde çok faydalı olacaktır.

Buğday çorbası malzemeleri
Buğday çorbası nasıl yapılır?

Buğday, nohut ve mısır ayrı kaplarda akşamdan ıslatılır. Ertesi gün sularını süzdükten sonra hepsini derin bir tencerede karıştırıp üstüne bir taşım olacak şekilde su katılıp kaynatılır. Başka bir kapta ince doğranmış Soğanlar pembeleşinceye kadar kızartılır. Üstüne yumurta sarısı, un, yoğurt ve buğday, nohut, mısır karışımından su alınarak karıştırılır ve tekrar bu karışım çorbanın içine ilave edilir. Daha sonra kaynatılır. Dilerseniz çorbanın üstüne karabiber, pul biber, nane ile tatlandırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Buğday çorbası faydaları nelerdir?

Besleyici özelliği çok olan buğday; B vitamini, protein ve karbonhidrat bakımından çok zengindir. Az kalori bulunduğu için tokluk hissi verdiğinden kilo aldırmaz. Demir ve çinko mineralleriyle kansızlığı önler. Buğday çorbası ile tüketilen nane mide rahatsızlıklarında çok etkili olacaktır. Bunların yanında buğday çorbası zihin yorgunluğuna iyi gelmekte bir diğer faydası da bağırsak kanserinin önüne geçmektedir. Buğday çorbasına eklediğimiz nohut ve mısır çorbanın zenginliği anlatmaya yeterlidir.
" } ] }