{ "title": "Bezelye Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/bezelye-corbasi(2).jpg", "date": "21.01.2024 00:01:41", "author": "mustafa kaya", "article": [ { "article": "
Bezelye çorbası, Bezelyenin her çeşidini sevilmekte fakat taze bezelyenin yeri bir başkadır. Uzun zamandır yapmak istediklerimin başında bezelye çorbası vardır. Bu çorba içinde diğer sebze çorbalarında olduğu gibi patates ve et suyu kullandım. Aşağıda kendi yaptığım bezelye çorbasının tarifini bulabilirsiniz.

Bezelye çorbası malzemeleri
Bezelye çorbası nasıl yapılır?

Bir tabak içine patates ve soğanı soyarak ince ince kıyılır. Geniş bir tencere içine soğan ve yağ koyarak, soğanları 2 dakika kavurmaya başlayır. Kavrulan soğanların üzerine patatesler eklenir. Bir süre daha kavrulmaya bırakılır. Son olarak da bezelyeleri ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir. Beş su bardağı suyu hazır hale gelen bezelyenin üzerine dökülür. Su kaynamaya başlayınca üzerine et bulyonu ekleyerek orta dereceli ateşte yaklaşık olarak on dakika kaynatılır. Kaynayan çorbayı pürüzsüz oluncaya kadar blenderden geçirilmelidir. Blenderdan geçirdikten sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }