{ "title": "Beyaz Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/beyaz-corba.jpg", "date": "21.01.2024 16:23:48", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Beyaz Çorba, ülkemizde çok sevilen bir çorbadır. Mayhoş tadı ile beyaz çorba özellikle kış aylarında bizleri birçok hastalıktan kurtarmaktadır. Sıcak sıcak tüketilmesi ile son derece etkili faydalarını bizlere göstermektedir. Beyaz çorbanın yapılışı da oldukça kolaydır. Bu nedenle özellikle öğrenciler için oldukça ideal bir çorbadır. Beyaz çorba hazır çorbalardan yapıldığında aslında oldukça lezzet kaybeder ve beklenen faydayı sağlamaz. Bu nedenle beyaz çorba hazır olarak yapılması yerine direk evlerinizde yapmanızı tavsiye ederim. Yapabileceğiniz beyaz çorba en iyi hazır çorbadan bile çok daha lezzeti olacaktır. Beyaz çorbanın görünümü de sofranızda kendisini belli ederek sofranızın daha zengin görünmesini sağlayacaktır. Beyaz çorba yapımında bazı malzemeler kullanılmaktadır. Bu malzemelerin miktarının tam olarak ayarlanması ile sizlerde tam olarak çorbanın kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Bu nedenle malzeme miktarına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Akşam yemeklerinin en lezzetli çorbası olan beyaz çorba ülkemizin her bölgesinde bolca tüketilmektedir. Eski zamanlardan beri yapılmakta olan bu çorba herkes tarafından bilinir. Özellikle kış aylarında insanlara şifa dağıtan beyaz çorbanın en çok yaşlılara ve çocuklara verilmesi son derece faydalı olacaktır.

Beyaz Çorba Malzemeleri
Beyaz Çorba Nasıl Yapılır?

Çorbanın yapılışına geçtiğimizde ilk olarak tavuğumuzu bolca haşlayalım. Unutmayalım ki tavuğun çiğ kalması çorbanın lezzetinin beklenen kadar güzel olmamasına neden olmaktadır. Tavuk haşlanırken bizde aynı zamanda bir diğer tencere içerisine şehriyelerin hepsini aktaralım ve üzerine bir miktar su koyarak şehriyeleri iyice haşlayalım. Bir süre sonra artık şehriyeler yumuşayacaktır. Bu sırada haşlanmış olan tavukları küçük küçük didelim. Fakat tavukları aşırı şekilde küçültmemeniz tavsiye edilmektedir.

Didilmiş olan tavukları kaynayan şehriyelerin içerisine atalım ve haşlamaya devam edelim. Haşlanan bu malzemeler içerisine bir miktar tavuk suyu da ekleyerek lezzeti arttırabilirsiniz. Bir süre kaynattıktan sonra artık bu karışım içerisine yoğurdun tümünü ekleyelim ve ardından tuzu ekleyelim. Bir süre karıştırdıktan sonra içerisine unu, yumurtayı ve bir iki damla limonu ekleyelim. Bu işlem sonunda çorbayı iyice çırpalım.

Çırpılan çorbayı iyice kaynatın ve sürekli olarak karıştırmaya devam edin. Üzerine ise maydanoz ya da diğer sebzelerle süslemeler yaparak beyaz çorba servisini başlatabilirsiniz. Çorba oldukça lezzetli olacaktır. Bu nedenle misafirlerinize mükemmel bir lezzet sağlayacaktır. Tüm bu işlemler sırasında çorba yapılırken tüpün orta gözü çorba kaynadığı sıralar kısılarak kullanılır ise çorbanın kıvamı çok daha yerinde olacaktır. Çorbanın ılıkken tüketilmesi sizler iççin çok daha iyi olacaktır. Fakat eğer çorbayı hastalık nedeni ile içiyorsanız sıcak sıcak içmeniz daha iyi olacaktır.
" } ] }