{ "title": "Besleyici Bebek Çorbaları", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/besleyici-bebek-corbaslari.jpg", "date": "21.01.2024 16:35:48", "author": "esin", "article": [ { "article": "
Besleyici bebek çorbaları: Bebeklerimiz beş ve altıncı aydan itibaren ek besine ihtiyaç duyarlar. Annelerimizin bu konuyla alakalı en büyük problemleri çeşitlerin az olmasıdır. Çorba çeşitleri aşağıdaki gibidir.

Yoğurt çorbası: İki su bardağı suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra içerisine yarım çay bardağı pirinç ya da arpa şehriyesi atın. Bu arada ayrı bir tabakta iki çorba kaşığı yoğurt, yoğurdun kesilmemesi için bir yumurta, kıvamını sağlayabilmek içinde bir tatlı kaşığı un katın. Pirinç piştikten sonra çorbanın üzerine yavaş yavaş kaynar su ilave edilir. Aynı zamanda çorbanın kesilmemesi için sürekli karıştırılması gerekir. Bu arada hazırladığımız yumurtalı karışım ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra çorba ocaktan alınır. Üzerine kuru nane ile zeytinyağı ilave edilir.

Sebze püresi: Bir havuç, bir orta boy patates, bir iki tane kabak ile bir çorba kaşığı bulgur tencereye konulur. Yarım su bardağı su tenceteye konulur. Ortalama olarak on dakika pişirilir. Sebzelerin vitaminlerinin ölmemesi için düdüklü tencerede pişirmek daha sağlıklıdır. Pişen sebzeler süzülür. Bebeğiniz katı yemeye yeni başlıyor ise blenderden geçirmemek gerekir. Bebeğiniz böyle yemeye devam ederse taneli gıdaya çabuk alışabilir.

Sebze püresini aynı zamanda derin dondurucuda da muhafaza edebiliriz. Plastik bardaklara porsiyonlar halinde altı hafta saklayabilirsiniz. Bebeğinize sebze püresini yedirmeye başlamadan bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Sebze püresini mevsiminde bulunan sebzelerden hazırlayabilirsiniz.

Yoğurtlu sebze çorbası: Bebekler genel olarak yoğurdu çok severler. Onlara sebzeyi de bu şekilde sevdirebilirsiniz. Bir küçük boy patates, yarım kabak, iki veya üç sap maydanoz, ıspanakta olabilir bir tatlı kaşığı pirinç ilave edilerek düdüklü tencerede çok az su ile pişirilir. Ayrı bir kapta bir kepçe yoğurt, bir tatlı kaşığı un, yarım yumurta ile karıştırılır. Hazırladığımız bu karışıma sebze suyu ilave edilerek pişirmeye devam edilir. Çorba koyulaşmaya başlayınca ocaktan alınır. Arzuya göre üzerine kuru nane eklenebilir. Bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı eklenerek servis edilir.

Pirinçli mercimek çorbası: Bebeğiniz mercimek çorbasını yemiyorsa tarifini vereceğimiz bu çorbayla kurubaklagil yedirmiş olursunuz. Küçük bir tencereye, üç bardak su, bir çorba kaşığı kırmızı ya da sarı mercimek, bir çorba kaşığı pirinç, bir tatlı kaşığı yağ ilave ederek pişirin. Daha sonra bir çay kaşığı tuz ilave edebilirsiniz.

Bezelye çorbası: İki yemek kaşığı bezelye, yarım küçük boy patates, yarım soğan, yedi sekiz sap maydanozu koyarak düdüklüde az suyla pişirin. Pişirilen sebzeyi süzgeçten geçirilir. Yarım litre süt ile bir tatlı kaşığı un ile karıştırarak pişirin. Pişirdiğimiz sos koyulaşınca süzgeçten geçirdiğiniz sebzeleri ekleyelim. Son olarak da sızma zeytinyağını ilave edin.

Düğün çorbası: Bir küçük havuç, yarım küçük boy soğan, beş ya da altı sap maydanozla düdüklü tencerede pişirin. Bir tatlı kaşığı unu yumurta ile çırpın. Haşlanmış sebzeleri süzgeçten geçirin. Süzgeçten geçirilmiş sebze ile suyunu yumurta ile un karışımına ilave edilir. Son olarak haşlanmış ve küçük küçük didilmiş tavuk etini ekleyerek kaynatın.

Sütlü tavuk çorbası: Bir çorba kaşığı tavuğu bir küçük boy havuç ile düdüklüde pişirilir. Pişen tavuk küçük küçük birbirinden ayrılır. Havucu iyice ezdikten sonra ayrı bir kapta bir bardak süt ile bir tatlı kaşığı unu pişirilir. İçine bir buçuk çay bardağı suyunu ezilmiş havuç ve tavuk ilave edilir. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır.

Tarhana çorbası: Bir su bardağı su ile bir çorba kaşığı tarhana karıştırılarak pişirilir. Çorba piştikten sonra bir tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilir. Çorbaya bir kibrit kutusu ezilmiş beyaz peynir ya da bir çorba kaşığı pişirilmiş kıyma ekleyebilirsiniz.
" } ] }