{ "title": "Balık Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/balik-corbasi(2).jpg", "date": "19.01.2024 11:58:35", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "Balık Çorbası, balık seven herkesin tüketebileceği, besin değeri yüksek olan ve bu sebeple ana öğün yerine geçebilecek bir çorba türüdür. Ayrıca evinizde küçük çocuğunuz varsa ve balık yedirmede zorlanıyorsanız, balık çorbasını deneyebilirsiniz.

Balık Çorbası İçin Malzemeleri
Balık Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk olarak, bir tencere içine su koyulur. Balık temizlenip yıkanır ve tencereye eklenir. Ardından bir adet soğan da kabukları soyulup yıkanarak tencereye eklenir ve orta ateşteki ocakta tüm malzemeler kaynatılır. Balık haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla sudan alınır ve su süzgeçten geçirilerek ayrı bir tencereye alınır. Havuç, patates ve 1 adet soğan soyulup yıkandıktan sonra küp-küp doğranır. Maydanozlar da iyice yıkanıp ince olacak şekilde doğranır. Daha sonra, haşlanıp ayrı bir yere alınmış olan balığın derisi ve kılçıkları alınarak eti iyice didiklenir. Ayrı bir tencereye aldığımız balık suyunun içine havuç, patates ve soğan eklenerek orta ateşte sebzeler iyice yumuşayana dek pişirilir. Sebzeler yumuşadıktan sonra, un bir kap içerisine alınarak sulandırılır, tencereye eklenir ve bir taşım daha kaynatılır. Didiklenmiş balık eti ile maydanoz da tencereye ilave edilir ve gerekirse su ilavesi edilip koyulaşana dek kaynatılır. Kaynayan çorbanın suyundan bir su bardağı alınır ve bir kâsenin içerisine koyulur. Üzerine yumurta sarıları ve yarım limonun suyu da eklenerek bir çırpıcı yardımıyla ya da kaşıkla iyice çırpılır. Çırpılan karışım hızlı hızlı karıştırılarak tenceredeki çorbaya eklenir ve 10 ile 15 dakika arası kaynatılır. Son olarak, kaynayan çorbanın içine kalan limon suyu, karabiber, tuz ve zeytinyağı da eklenip karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Hazırlanan balık çorbası kaselere doldurularak sıcak olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }