{ "title": "Bacaklı Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/bacakli-corba.jpg", "date": "19.01.2024 04:05:10", "author": "Ayşegül Duran", "article": [ { "article": "Bacaklı çorba, ana malzemeleri yeşil mercimek ve erişte olan, hazırlanması ve sunumu kolay ve lezzetli bir çorbadır. Yeşil mercimeğin ülkemizde en çok yetiştirildiği bölge olmasından dolayı İç Anadolu Bölgesinin meşhur çorbalarındandır.

Kullandığımız ölçülere göre özellikleri nelerdir?

Porsiyon: 4-6 kişilik.

Hazırlama süresi: 5 dakika.

Pişirme süresi: 30 dakika.

Bacaklı çorbanın malzemeleri
Bacaklı çorba nasıl yapılır?

Belirtilen miktardaki yeşil mercimeğimizi 5 su bardağı su ile haşlarız. Mercimekler piştikten sonra haşlamada kullanılan suyu dökmeyiz ve diğer 5 bardak suyu da ekleriz. Buna enişteleri de ekleriz ve pişmeye bırakırız.

Sosu nasıl yapılır?

Uygun büyüklükte bir tavaya sıvıyağ koyup küp-küp doğradığımız soğanları da ekleyerek çorbanın sosunu hazırlarız. Soğanları kavurduktan sonra salçayı da ekleyip biraz daha kavururuz. Tereyağını da ekleriz ve eritiriz. Tereyağı erir erimez tavanın altını kapatıp toz kırmızı biber ve naneyi ekleriz.

Hazırladığımız sosu çorbaya dökeriz ve 5 dakika daha kısık ateşte kaynamasını sağlarız.

Çorbamız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }