{ "title": "Ayran Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/ayran-corbasi(1).jpg", "date": "19.01.2024 15:05:23", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Ayran çorbası, çok kolay hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Kolaylıkla yapılabilen tarifler listesine ekleyebilirsiniz. Yemeğe çorbayla başlamak iyidir. Bundan daha iyi olan bir şeyse yemeğe soğuk bir çorbayla başlamaktır. Bu çorba soğukluğuyla hararetinizi alıyor ilk etapta. İçinde buğday ve nohut benzeri besleyici gıdalar olduğu amaçlı de doyuruyor. Ardı sıra hafif bir yemek yetiyor. Yağsız olduğu amaçlı mideyi de huzursuz etmiyor. Ramazan süresince kilo almamak amaçlı uğraşanlara da süper bir tercih sayılabilir. Hazırlanışının ne denli basit meydana geldiğini tarife bakınca zaten göreceksiniz. Ben 1 gün daha önce nohut ve buğdayı haşlayıp dolaba kaldırmıştım havada meydana gelen almayan bir kapta. Ertesi gün iftara uzak olmayan yoğurdu çırpıp malzemelerini ilaveten hazır ettim çorbayı. Bilinen iftar yaklaştıkça dermanımız da azalıyor. Sıcak havalarda mutfaklarda nasıl daha az vakit geçiririz diyerek uğraşıp duruyoruz. İşte bu tarif sizlere bu kolaylığı sunuyor.

Çorbanın için gerekli malzemeler
Çorba nasıl yapılır?

Buğday ve nohudu bir gece daha önce ıslatın. Nohut ve buğdayı yıkayıp süzün ve düdüklü tencereye alın, nohut ve buğdayın üzerlerine 1 litre su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Hazır haşlanmış nohut da kullanabilirsiniz bu isteğinize bağlıdır. Ertesi gün ıslattığınız nohut ve buğdayın suyunu döküp yıkayın ve üzerine sürülecek denli su koyup kaynatın. Kapağını açıp suyunu süzün, Bir tencerede su ve yoğurdu çırpın, içerisine nohut ve buğdayı ekleyip karıştırın, nane ve tuzunu ekleyip karıştırın. Kaynayınca ateşi biraz kısıp buğday ve nohutlar yumuşayıncaya denli pişirin. Hazır haşlanmış nohut kullanıyorsanız nohudu buğdayların pişmesine uzak olmayan ekleyin. Ateşten aldıktan daha sonra soğumaya bırakın. Yoğurdu tuz ve karabiber ile karıştırın. Soğuyan buğday ve nohuda yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduğu vakit üzerine kuru nane ya da kıtır nane ya da dereotu ve ayrıca minik küp doğranmış salatalık ilaveten servis edin. Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Not: Tarifi denemeden öncesinde üst kısımda bulunan yazıyı mutlaka okuyun. Tarifle ilgili işinize yarayacak püf noktaları bulabilirsiniz.
" } ] }