{ "title": "Ayak Paça Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/ayak-paca-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 21:58:09", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Ayak Paça Çorbası, asırlar öncesinden günümüze kadar gelen çorba tarifimiz insan sağlığı açısından oldukça faydalı olmasından dolayı mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz çorbalar arasında yer almaktadır. Koyun, kuzu, Keçi hatta dana ayağından da hazırlanabilen ayak paça çorbası özellikle çocuk ve yaşlıların tüketmesinde büyük faydalar vardır. Çocukların sağlıklı kemik gelişimleri açısından yaşlı insanların da kemik yıkımı ve kemik erimesi gibi hastalıklarına destek olan ayak paça çorbasını sizlerde kolaylıkla hazırlayarak çocuklarız ve kendiniz için sağlıklı bir çorba ziyafeti yaşayabilirsiniz.

Ayak Paça Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
Üzeri için
Ayak Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Sağlık açısından şifa kaynağı olan ayak paça çorbamızın hazırlığına öncelikle tazeliğine dikkat edilerek alınmış altı adet koyun veya kuzu ayağını ocağa alarak tütsüleyerek başlayalım. Ardından tütsülenerek olası tüylerinden arındırılan paçaları bol su altında ovalayarak iyice tütsü siyahlığından temizleyene kadar yıkayarak düdüklü tencere içine alalım. Ardından paçaların üzerlerini aşacak kadar su ve yeteri kadar tuz ilave edip düdüklü tencereyi ocağa alarak yaklaşık 1 saat kadar pişirelim.

Daha sonra terbiyesi için bir kabın içine 4 çorba kaşığı un ilave edilerek su yardımıyla un bulamaç kıvamına getirildikten sonra üzerine pişen paça suyundan ilave edilerek iyice karıştırılıp pişen paçanın üzerine dökülüp karıştırılarak 2-3 dakika kadar daha pişirilmeye bırakılır. Çorbamızın meyanesi için 2 çorba kaşığı sirke ve 1 diş sarımsak ezilerek çorbaya ilave edilerek 5 dakika kadar daha kaynatılır. Ayrı bir kâse içerisine 10 diş sarıklar rendelenir ve yarım çay bardağı sirke ile karıştırılarak hazır hale getirilir. (Bu sos çorba servis tabaklarına alındıktan sonra sos olarak herkesin damak tadına göre üzerlerine dökülecek) Paça çorbamızın son aşaması olarak ufak bir tava içine alınan 2 çorba kaşığı tereyağı eritilerek üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ilave edilerek yağ kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülür. Artık paça çorbamız hazır sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }