{ "title": "Aya Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/aya-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 04:37:10", "author": "betül kızılkaya", "article": [ { "article": "Aya çorbası, Malatya ve Hatay yöresinde çok sevilen bu çorba her iki yörede de hemen hemen aynıdır. Çorba Malatya ve Hatay mutfaklarının tipik kullanılan malzemeleriyle hazırlanır.

Aya Çorbası Malzemeleri
Aya Çorbası Nasıl Yapılır?

Kıymaya yeterince tuz ve karabiber eklenerek çelik tepside kulak kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Avuç içimizi nar ekşisi ile ıslatıp, kıymadan misket küçüklüğünde mini köfteler yapıyoruz. Daha sonra orta boy tencereye köftelerin üstünü biraz geçecek şekilde su doldurup yüksek ateşte pişiriyoruz. 15 dakika pişirdiğimiz köftelere tereyağı ve salçayı da ekleyerek, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra yıkanmış pirinçleri ilave edip, yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Servise edilirken limon ve maydanoz ekleyin.

Afiyet olsun.
" } ] }