{ "title": "Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/arpa-sehriyeli-tavuk-corbasi.jpg", "date": "22.01.2024 00:47:54", "author": "perihan çolak", "article": [ { "article": "
Arpa şehriyeli tavuk çorbası, her yemek öğününde ana yemeklerden önce çorba tüketilmesi sağlık açısından çok faydalıdır. Yemek öncesi içilen çorba mideyi ana yemeye hazırlar. Bu sebepten dolayı yenilen yemek mideyi asla rahatsız etmez ve mideye zarar vermez. Sıcak çorbalar özellikle kış aylarında bol olarak tüketilmektedir. Hem mide sağlığı için hem de kış aylarında hastalıklara yakalanmamak için, çorba sıklıkla tüketilmektedir. Sıcak olarak tüketilen ve çok lezzetli çorbalardan olan tavuk çorbasının birçok çeşidi yapılmaktadır. Bu lezzetli çeşitlerinden bir tanesi olan arpa şehriyeli tavuk çorbasının tarifini sizlerle paylaşalım istedik. Öncelikle arpa şehriyeli tavuk çorbasının malzemelerii sayarak daha sonra çorbanın yapılış işlemini sizlerle paylaşarak çorbamızı yapalım.

Arpa şehriyeli tavuk çorbası malzemeleri
Arpa şehriyeli tavuk çorbasının yapım işlemi

Arpa şehriyeli tavuk çorbasının yapım işlemi için gerekli olan malzemelerimizi hazırladık. Şimdide çorbamızın yapım aşamasına geçiyoruz. Tavuk budunu haşlamak için ayarladığımız tencerenin içerisine tavuk budunu koyuyoruz. Üzerine beş su bardağı su ilave ediyoruz. Bir miktar tuz da ilave edip haşlanması için ocağın üzerine koyuyoruz. Tavuk budu iyice haşlandıktan sonra tencereden alıyoruz ve geniş bir kaba koyuyoruz. Tencerenin içerisinde bulunana tavuk suyuna üç su bardağı su ilave ederek kaynatıyoruz. Kaynayan tavuk suyuna bir buçuk çay bardağı şehriyeyi döküyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Haşlanan tavuk budunu elle küçük küçük parçalara bölüyoruz ya da bıçak ile küçük küçük doğruyoruz ve kaynamakta olan şehriyenin üzerine aktarıp karıştırıyoruz. Şehriyeler pişinceye kadar kaynatıyoruz. Şehriyeler pişince tencereyi ocaktan alıyoruz. Çorbamız için ayarladığımız malzemelerimizden olan bir adet yumurta ve bir adet limonun suyunu bir kabın içerisinde iyice çırpıyoruz, çorbanın suyundan bir miktar alıp çırptığımız karışıma ekleyip tekrar çırpıyoruz ve karışımı çorbanın üzerine döküyoruz. Son olarak çorbamız için gerekli olan sosu hazırlamak için, küçük bir tavaya bir kaşık tereyağını koyuyoruz ve yağı iyice kızdırıyoruz. Sos için ayarladığımız bir çay kaşığı kırmızı pul biberi ve bir tatlı kaşığı naneyi yağın içerisine aktarıyoruz ve ateşten alıyoruz. Hazır olan sosumuzu çorbamızın üzerine döküyoruz.

Arpa şehriyeli tavuk çorbasının yapım işlemini tamamladık. Sıcak olarak servis edilen bu lezzetli ve şifa deposu olan tavuk çorbanızı misafirlerinize ve ailenize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }