{ "title": "Arpa Şehriye Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/arpa-sehriye-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 08:47:36", "author": "Guner Gültekin", "article": [ { "article": "Arpa şehriye çorbası, Sofralarımız vazgeçilmezi olan çorbaların başında gelen arpa şehriye çorbası, özellikle kış aylarında tüketilen vitamin yönünden zengin ve lezzetli bir çorba türüdür. Genelde hasta kişilerde ve özellikle soğuk algınlığı rahatsızlıklarında sık sık tüketilir. Şimdi sizlere yapılışı kolay ve pratik olan bu çorbanın tarifini vereceğiz.

Arpa şehriye çorbası malzemeler (6-8 kişilik)
Arpa şehriye çorbası nasıl yapılır?

Biberler yıkanıp ince ince doğranır. Soğanlar da aynı şekilde soyulup ince kıyım doğranarak üç yemek kaşığı yağda kavrulur. Soğan ve biberler kavruluncaya kadar hafif hafif karıştırılır. Pembeleştikten sonra yıkanıp küçük küp-küp doğranmış domatesler ilave edilir. İki üç dakika daha domateslerde kavrulduktan sonra domates salçası ilave edilir. Göz kararı üzerine su eklenir. Su kaynadıktan sonra bir buçuk su bardağı şehriye tencereye atılır. Şehriye yumuşayıncaya kadar kaynatılır isteğe göre tuz ve et suyu eklenir. Çorba kaynayıp kapatıldıktan sonra üzerine kuru nane ve limon eklenerek servis edilir. Arpa şehriye çorbasını şu şekilde de yapabiliriz. Sade şehriyeyi tencereye koyup üzerine yağı, salçayı naneyi ve tuzunu ilave edip, üzerine çeşme suyu ekleyip kapağı kapatıp pişirebilirsiniz. Bu şekilde çorbanız daha özlü ve lezzetli olacaktır.
" } ] }