{ "title": "Antep Yuvalama Çorbası Tarifi", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/antep-yuvalama-corbasi.jpg", "date": "20.01.2024 01:19:25", "author": "fikriye öztürk", "article": [ { "article": "Antep Yuvalama Çorbasının Tarifi; Yöresel yemekler her zaman tercih edilenler listesinde yer alır. Lezzetli yemekleriyle ün salmış Antep'in lezzetli yemeklerinden biri de yuvalama çorbasıdır. Çorba çeşitleri arasında çok sık tercih edilen yuvalama çorbasının tarifi şu şekildedir;

Antep Yuvalama Çorbası Malzemeleri

Köfte Malzemesi
Sos Malzemesi
Antep Yuvalama Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikleri pirinçleri iyice yıkayın. Daha sonra yıkanmış pirinçleri robottan geçirip un haline getirin. Derin bir kabın içine pirinçleri alın ve üzerine kıymayı, tuzu, irmiği ve baharatlarını ekleyerek karıştırın. Özleşene kadar yoğurun. Yoğurma işleminiz bitince yanınıza küçük bir kâsenin için de sıvı yağ alın. Elinizi önce sıvı yağı batırın ve küçük küçük köfteler yuvarlayın. Köftelerin hepsi bitince az bir miktar yağın içinde köfteleri soteleyin. Daha sonra çorbayı yapacağınız tencerenin içine doğranmış etleri koyun ve yumuşayana kadar pişirin. Etler önce suyunu bırakacaktır. Etlerin suyu çekilinceye kadar bekleyin. Etler suyunu çekince 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve bira kavurun. Kavurma işlemi bitince nohutları ekleyin ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin. Eklediğiniz su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Et köfte ve nohutlar birbiriyle özdeşleşmesi gerekmektedir. Diğer tarafta bir kabın içine süzme yoğurdu koyun ve süzme yoğurdun üzerine bir kepçe yardımıyla çorbanın suyunda ekleyin. Çorba suyu ile süzme yoğurdu iyice karıştırdıktan sonra yavaşça tencereye ekleyin. Yoğurdu eklerken hızlı hızlı karıştırın. Daha sonra tuzunu ilave edin. Küçük bir tavanın içinde tereyağı eritin üzerine naneyi ekleyerek kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerinden gezdirin. Böylece çorbanın hazır olacaktır. Servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }