{ "title": "Antep Çorbası", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/antep-corbasi(1).jpg", "date": "23.01.2024 03:38:56", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Antep Çorbası, Bilindiği gibi Gaziantep şehrimiz, yemekleri ile ünlü bir şehirdir. Yine ünlü yemeklerinden biri olan Antep çorbası olarak bilinen Antep'in yuvalama çorbası son derece sevilen ve insanlar tarafından bilinen bir çorbadır. Son derece lezzeti ile özellikle doğu kültüründe oldukça ilerlemiş olan bu çorba oldukça lezzetli ve oldukça ilgi çekici bir çorbadır. Aslında Antep çorbası yapılışı oldukça zor bir çorbadır. Fakat birazdan paylaşacağım çorba ile sizlerde bu çorbayı oldukça kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Antep çorbası diğer çorbalar gibi değildir. İçerisinde bulunan yuvalama köfteleri nedeni ile ayrı bir lezzeti olan bu çorbayı bir kez yiyen ikinci kez tekrar yemek istemektedir. Antep çorbasını batı bölgelerde çorbacılar da ya da diğer restoranlarda bulmak zordur. Bu nedenle genellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde bulunan bu çorbayı herkesin mutlaka tatması gerekmektedir. Yapılış aşamalarına geçmeden önce belirtmek isterim ki bu çorbanın mükemmel lezzetinin tabi ki bir karşılığı vardır ki bu durum çorba içerisinde kullanılan malzemelere bakılarak anlaşılabilir. Malzeme çeşidinin fazla olması birçok kişiyi bu malzemeleri temin derken daha fazla zorlamaktadır. Fakat çorbanın lezzeti bu malzemelerin çokluğunu kişiye unutturacaktır.

Antep çorbası içerisinde kullanılan malzemeler
Antep Çorbası Nasıl Yapılır?

Antep Çorbası yapılışına geçmeden önce yıkanması gereken malzemeleri bolca yıkamamız hijyen açısından çok daha sağlıklı olacaktır. Öncelikle bir düdüklü tencere içerisinde bir miktar su ile etleri ve nohutları birlikte bol bol haşlayalım. Tüm etleri ve nohutları içerisine üç su bardağı su kullanarak bir süre haşlayabilirsiniz. Öyle ki haşlanan et ve nohudun iyi haşlanması sizler için çok daha iyi olacaktır. Çiğ kalan et ve nohut ağızda parçalanmayacağı için lezzet kaybı görülebilir.

Kaynama sırasında elimizde bulunan tüm pirinçleri bir miktar su içerisinde bekletelim ve biraz su çekmesini sağlayalım. Yaklaşık bir saat kadar suda beklettiğimiz pirinçleri bir süzgeç yardımı ile iyice süzelim. Böylece pirinçler suyu çekerek şişecektir. Bu işlemden sonra soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayalım ve pirinçlerle birlikte robota çekelim. Daha sonra bu malzemeleri ayrı bir tencere içerisine alalım ve yumurta, irmik ve bir miktar tuz ile iyice karıştıralım.

Şimdi yuvalamaları yapmak amacı ile tepsinin dibini iyice unlayalım. Şimdi ise kıymalardan parçalar alarak kalem gibi rulo şekilleri yapalım. Yapmış olduğunuz rulolardan tanecikler olacak şekilde keselim ve yuvarlayalım. Artık yavaş yavaş çorbanın sonlarına gelmiş olduk. Şimdi neredeyse et ve nohutlar haşlanmak üzeredir. Bu işlem sonrasında yuvalamaları ve pirinç karışımını da nohut ve et içerisine ekleyerek iyice pişirelim. Zaten pirinçlerin şiştiğini göreceksiniz. Antep Çorbası, son olarak malzemelerde belirttiğimiz yoğurt ve unu karıştırarak iyice çırpalım ve çorbanın suyundan azar azar alınarak çırptığınız yoğurt ile un içerisine ilave edin. Artık bu karışımı da çorbaya ekledikten sonra çorbaları sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun. (Üzerine tereyağı ve naneyi eriterek kaselere eklemeyi unutmayınız)
" } ] }