{ "title": "Acılı Ekşili Çorba", "image": "https://www.corbatarifleri.gen.tr/images/acili-eksili-corba.jpg", "date": "21.01.2024 07:20:34", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Acılı Ekşili Çorba, kış aylarının vazgeçilmez tadı arasında yer almaktadır. Acılı ekşili çorba, diğer çorbalardan farklı olarak grip ve nezle ile nefesleri açmaktadır. Ayrıca grip ve nezleye bağlı olarak boğaz ağrıları için birebir çorbadır. Acılı ekşili çorbalar boğazları yumuşatmakta ve mikrop ile toksinleri yok etmektedir. Bundan dolayı acılı ekşili çorba kış ayları içimizi ısıtmakla birlikte gribal enfeksiyonlarda oldukça önemli bitkisel şifa kaynağıdır. Hazırlanış olarak ise çok da zahmetli olmayan acılı ekşili çorbayı herkes evinde rahatlıkla hazırlayabilir. Acılı ekşili çorba, ayrıca baharat ve acı tutkunları için vazgeçilmez bir tattır. Bundan dolayı, acılı ekşili çorba toplum olarak çok benimsenen tatlar arasındadır. Ayrıca acılı ekşili çorba içindeki malzemeler gereği birer enerji deposu ve vitamin kaynaklarında birçok vitamin kaynağını barındırmaktadır. Acılı ekşili çorba genel olarak ülkemizin yemek kültürü olmakla birlikte birçok ülkenin de özellikle uzak doğu ülkelerinin de yemek kültürleri arasındadır.

Acılı Ekşili Çorba İçin Gerekli Malzemeleri
Acılı Ekşili Çorba Nasıl Yapılır?

İlk olarak yeşil soğanları ince bir şekilde kıyımlayınız. Bir kap alarak içine aktarın. Ardından acı biberlerin çekirdeklerini ayrıştırdıktan sonra acı biberi ve zencefilleri robot veya kendiniz iyice kıyımlayınız ve kaba aktarın. Ardından havuç mantar ve lahanaları mutfak robotu yardımıyla veya kendiniz ince bir şekilde kıyımlayınız. Sonrasında erişteleri pişirmeye geçiniz. Pişirdiğiniz erişteleri sudan çektikten sonra çorba servis edeceğiniz kaselerin altına yağlayarak ve paylaştırarak en alt kısma seriniz. Sonrasında bir tencere alarak ilk önce yağı kızdırın ve yağ kızardıktan sonra önceden hazırladığınız acı biberleri ve zencefilleri aktarın. Kızgın yağda birkaç dakika piştikten sonra üstüne dilimlenmiş tavuklarınızı aktarın. Tavukların pişmesine bağlı olarak rengini aldıktan sonra sırasıyla, sarımsakları (Dövülmüş bir biçimde), sebze suyu veya tavuk suyunu, önceden kıyımladığınız havuç, lahana, mantar, sirkesini (Pirinç veya elma sirkesi) ve son olarak soya sosunu da aktararak pişirmeye başlayın ve pişirirken de bol bol karıştırın. Pişirilme işlemi sonlara doğru ise nişastalarını aktarın. Tekrardan karıştırmaya devam ederek pişirilmesini sağlayın. Son olarak ince ince dilimlediğiniz yeşil soğanları aktararak tekrardan karıştırın ve az bir süre sonra ocağı kapatınız. Önceden servis için hazırladığınız erişteli kaselerine servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }